Lindenbosch door VHG genomineerd voor Tuin v/h Jaar 2018!

In Noordwijk is een bijzonder project gerealiseerd. Vier buren aan de Kruizemunt hebben de voortuinen gezamenlijk door Lindenbosch tuinarchitectuur laten aanleggen. Dit project is door VHG genomineerd voor Tuin van het Jaar 2018!

Bekijk hier de genomineerde tuin.

Het eindoordeel van de VHG jury: “Lindenbosch tuinarchitectuur laat met dit leuke burenproject zien hoe je met relatief eenvoudige middelen ondiepe voortuintjes van Nederlandse rijtjeshuizen in jarentachtig- en jarennegentigwijken duurzaam kunt vergroenen. Duurzaam en voordelig zelfs, vanwege het hergebruik van materialen en planten. De hovenier heeft goed geluisterd naar de klanten en heeft naar tevredenheid gewerkt. De jury is heel enthousiast over dit initiatief en ziet het als een goed voorbeeld dat in den lande navolging verdient.”

Bekijk de VHG video met toelichting van Sjoerd van der Linden: https://www.youtube.com/watch?v=a8ZOUchjtVo

Persbericht

Ede, 20-10-2017

Maar liefst zeven tuinen zijn genomineerd voor de titel Tuin van het Jaar 2018. De vakjury kiest uit deze zeven Dé Tuin van het Jaar 2018. Daarnaast is er de publieksprijs van deze wedstrijd, waarbij iedereen via Facebook kan stemmen op de mooiste tuin.

Genomineerden

Na het tuinbezoek van eind augustus heeft de jury zeven inzendingen genomineerd. Deze inzendingen laten allemaal zien hoe professioneel ontworpen, aangelegde en onderhouden tuinen sterk kunnen verschillen: afhankelijk van de kwaliteit en stijl van de hovenier, de wens van de klant en de variatie aan hedendaagse tuintrends.

De genomineerde tuinen zijn:

Uitdagende taak

De vakjury heeft deze tuinen beoordeeld op de volgende vooraf vastgestelde aspecten: ontwerp, vakmanschap, de toegepaste beplanting, de verhouding groen en niet-levende materialen en de uitwerking van de oorspronkelijke opdracht. Ook de inzet van creativiteit, innovatie, duurzaamheid en ondernemerschap in het gehele proces heeft de jury meegenomen in de afwegingen.

Publieksprijs

De publiekwedstrijd op Facebook zorgt dankzij de foto’s en de filmimpressies van de genomineerde tuinen voor veel extra publiciteit bij het grote publiek! De inzending met de meeste stemmen krijgt de Publieksprijs. Zo kan de genomineerde hovenier met een eigen campagne de olievlekwerking én kans op de publieksprijs vergroten. De start en looptijd van dit wedstrijdonderdeel wordt op een later tijdstip gecommuniceerd.
Foto’s van de genomineerde tuinen zijn ook te zien op www.vhg.org.

Publiciteit

Deze vakwedstrijd gaat over inspirerend allround vakmanschap van hoveniers, al dan niet aangevuld met hun samenwerkingspartners. Het gaat om mooie, verrassende tuinen met een eigen sfeer en een hoge PR-waarde. Het niveau van de genomineerde inzendingen is al jaren hoog. De media-aandacht voor deze wedstrijd blijft daardoor onverminderd groot in vak- en publieksbladen en op social media.

Over Branchevereniging VHG

Branchevereniging VHG behartigt de belangen van de ondernemers in het groen. Bij VHG zijn in totaal 1.100 bedrijven aangesloten. Zij zijn actief in de aanleg, renovatie en het onderhoud van particuliere en bedrijfstuinen, openbaar groen, dak- en gevelbegroening, Interieurbeplanting en als boomspecialist.
VHG wil namens de branche de gesprekspartner zijn die maatschappelijke en economische meerwaarde van groen onder de aandacht brengt bij politiek, institutionele partijen en burgers. De branche streeft maatschappelijk verantwoord ondernemen na en levert met haar diensten een bijdrage aan de kwaliteit van de leefomgeving en de gezondheid van mensen. VHG legt vanuit dat oogpunt ‘de groene verbindingen’ naar mens en maatschappij. Meer informatie op www.vhg.org.

Categorie: ,