Oude leilindes Oostdam Voorhout

Vrijdag 11 maart zal Lindenbosch in opdracht van Provincie Zuid-Holland de 19e eeuwse leilindes bij de inmiddels gesloopte boerderij Oostdam (Herenstraat 2, Voorhout) snoeien. De bomen hebben momenteel een onderhoudsachterstand. Door het vakkundig snoeien blijven beide karakteristieke bomen voor het dorpsgezicht van Voorhout behouden.

De provincie heeft als reden voor de sloop van boerderij Oostdam aangegeven: “Door de werkzaamheden aan de N444 en de nieuwe Nagelbrug waren kostbare beschermingsmaatregelen – onder meer tegen geluid – aan het huis nodig. Daarnaast stond de boerderij al langere tijd te koop en voldeed het pand niet meer aan de hedendaagse eisen. De provincie heeft daarom besloten het pand en de grond aan te kopen en de boerderij te slopen. Voorafgaand aan de sloop worden aanwezige asbestplaten uit het pand verwijderd door een hiervoor gespecialiseerd en gecertificeerd bedrijf.”

De door de provincie gesaneerde grond wordt na afronding van de onderhoudswerkzaamheden aan de N444 en de Nagelbrug weer verkocht. Het gebied krijgt dan opnieuw een woonbestemming.

Categorie: ,