Tuinontwerp

lindenbosch-software

Creatief ontwerpbureau

Lindenbosch tuinarchitectuur heeft in Voorhout een kantoor aan huis en een werkplaats in Noordwijkerhout. Gesprekken vinden bij de klant thuis plaats. Een afspraak 's avonds behoort tot de mogelijkheden.

Tijdens het kennismakingsgesprek worden de tuinwensen besproken en de te ontwerpen vierkante meters van de tuin bepaald. Hierna stellen wij een ontwerpofferte op. Na accordering komen wij nogmaals langs om de tuin precies in te meten en start het creatieve ontwerpproces van schetsontwerp tot definitief ontwerp. Als tuinarchitecten ontwerpen wij verrassende en natuurlijke buitenruimtes!

De maat van de tuin maakt niet uit. Groot of klein, veel of weinig budget, met evenveel enthousiasme gaat Lindenbosch tuinarchitectuur voor de klant aan de slag! Mooie groene projecten maken, daar gaat het om.

Visie op de buitenruimte

Als tuin- en landschapsarchitect bekijken wij een ontwerpvraagstuk met een brede blik. Waar dient de buitenruimte voor, wat zijn de relaties tussen binnen en buiten, wat zijn de wensen van de gebruikers, etc. De stijl van de klant staat hierin centraal. De één heeft de voorkeur voor moderne rechte lijnen en de ander weer voor klassieke ronde vormen. In al onze tuinontwerpen staat de natuur centraal.

Iedere tuin is uniek. De kleinste stadstuin kan al worden omgetoverd tot groene oase. Niet alleen voor jezelf om tot rust te komen door de hectiek van alledag, maar niet onbelangrijk ook voor ecologische waarden. De samenleving heeft een verantwoordelijkheid ten opzichte van natuur: wij nemen ruimte van de natuur door te bouwen (gebouwen / wegen) maar kunnen deze ook teruggeven. Men kan dit nog versterken door de toepassing van dak- en gevelgroen.

Lindenbosch tuinarchitectuur wil een leefbare omgeving scheppen voor mens, plant en dier waarbij er geen concessies worden gedaan aan vormgeving. Een tuin is er om van te genieten, iedere dag weer!

Van schets tot definitief ontwerp

Een doordacht tuinontwerp

Lindenbosch tuinarchitectuur vindt het belangrijk dat de klant met zijn tuin een mooie toekomst tegemoet gaat. Er is aandacht voor kwalitatieve duurzame materialen. Er wordt gekeken naar goede westerse alternatieven op bijvoorbeeld tropisch hardhout. Ook hergebruik van al dan niet aanwezige nog bruikbare materialen zijn opties waarnaar gekeken wordt.

Kinderen moeten ruimte hebben om te kunnen spelen. Geen 100% verharding, maar borders, gazon en grind/split (halfverharding). Infiltratie van regenwater draagt bij aan de waterproblematiek van tegenwoordig. Hier kan je dus op eenvoudige wijze een bijdrage aan leveren. Meer groen betekent bovendien niet per definitie meer onderhoud, veel tuinen zijn met een jaarlijkse onderhoudsbeurt prima al dan niet uitbesteed bij te houden.

Groen speelt een prominente rol in het ontwerp. Over het algemeen wordt gekozen voor inheemse beplanting. Heesters en bomen zijn nodig om vogels in uw tuin te krijgen, insecten daarentegen prefereren bloeiende planten. Een waterpartij of (zwem)vijver maakt de tuinbeleving compleet.

Software van o.a. Adobe en Vectorworks worden gebruikt tijdens het ontwerpproces. Een 3D impressie van het tuinontwerp is tegen meerprijs mogelijk. Wij informeren je graag over de mogelijkheden.