Creatief ontwerpbureau

lindenbosch-bureau

Lindenbosch tuinarchitectuur heeft in Voorhout een kantoor aan huis en een werkplaats in Noordwijkerhout. Gesprekken met de klant vinden over het algemeen bij u thuis plaats, op momenten dat het u het beste uitkomt. In de praktijk is dat met de gevulde agenda’s veelal ’s avonds of op zaterdag.

Nadat u contact heeft gezocht volgt een kennismakingsgesprek. Eventueel kunnen direct belangrijke maten worden ingemeten, hetgeen het vervolgproces versnelt. Na kennis te hebben genomen van uw wensen start het creatief ontwerpproces. U zult zien dat er meer mogelijk is dan u vooraf dacht, u schakelt immers niet voor niets een tuinarchitect in met kennis en ervaring.

De maat van uw tuin maakt niet uit. Groot of klein, veel of weinig budget, met evenveel enthousiasme ga ik voor u aan de slag! Mooie (groene) projecten maken, daar gaat het om. De natuur als inspiratie, groen is gezond!


Visie op buitenruimte

lindenbosch-bibliotheek

Als tuin- en landschapsarchitect bekijkt men een ontwerpvraagstuk met een brede blik. Waar dient de buitenruimte voor, wat zijn de relaties tussen binnen en buiten, wat zijn de wensen van de verschillende gebruikers etc. De stijl van de klant staat hierin centraal. De een heeft de voorkeur voor moderne rechte lijnen en de ander weer voor klassieke ronde vormen. Ook het gebruik is voor iedere klant weer verschillend. De basis in alle ontwerpen is echter het gevoel dat de natuur dichtbij staat.

Iedere tuin is uniek. De kleinste stadstuin kan al worden omgetoverd tot groene oase. Niet alleen voor uzelf om tot rust te komen met de hectiek van alledag maar niet onbelangrijk ook voor ecologische waarden. De samenleving heeft een verantwoordelijkheid ten opzichte van natuur: wij nemen ruimte van de natuur door te bouwen (gebouwen / wegen) maar kunnen deze ook teruggeven. Men kan dit nog versterken door de toepassing van dak- en gevelgroen. Er zijn verschillende systemen op de markt die zich inmiddels bewezen hebben.

Lindenbosch tuinarchitectuur wil een leefbare omgeving scheppen voor mens, plant en dier waarbij er geen concessies worden gedaan aan vormgeving. Een tuin is er om van te genieten, iedere dag weer!


Ontwerpfase, van schets tot plan

lindenbosch-software

Lindenbosch tuinarchitectuur vindt het belangrijk dat het de klant met zijn tuin een mooie toekomst tegemoet gaat. Er is aandacht voor kwalitatieve duurzame materialen. Er wordt gekeken naar goede westerse alternatieven op bijvoorbeeld tropisch hardhout. Ook hergebruik van al dan niet aanwezige materialen zijn opties waarnaar gekeken wordt.

Kinderen moeten ruimte hebben om te kunnen spelen. Geen 100% verharding, maar ook gras en halfverharding. Infiltratie van regenwater draagt bovendien bij aan de waterproblematiek (piekbuien) van tegenwoordig. Hier kunt u dus op eenvoudige wijze een bijdrage aan leveren. Meer groen betekent bovendien niet per definitie meer onderhoud. Veel tuinen zijn met een jaarlijkse onderhoudsbeurt prima al dan niet uitbesteed bij te houden.

Beplanting speelt een prominente rol in het ontwerp. Over het algemeen wordt gekozen voor inheemse beplanting. Heesters en bomen zijn nodig om vogels in uw tuin te krijgen, insecten daarentegen prefereren bloeiende planten. Een waterpartij of (zwem)vijver maakt de tuinbeleving compleet.

Software van o.a. Adobe en Vectorworks worden gebruikt tijdens het ontwerpen. Zelfs een 3D impressie van uw tuin is mogelijk, echter vraagt dit de nodige tijd waardoor er kosten voor in rekening worden gebracht.
lindenbosch-schetsontwerp
lindenbosch-ontwerp