Genomineerd “Tuin van het Jaar 2018”!

geplaatst in: Tuinaanleg, Tuinontwerp | 0

Wat een geweldig NIEUWS: de door Lindenbosch tuinarchitectuur ontworpen en aangelegde voortuinen aan de Kruizemunt te Noordwijk zijn door Branchevereniging VHG genomineerd voor de landelijke competitie “Tuin van het Jaar 2018”!

Het tuinbezoek door de jury vond plaats op 31 augustus jongstleden.

De straat had zijn naam dan wel al mee, maar het was toch afwachten… Blij en vereerd dat deze tuin(en) nu officieel is/zijn genomineerd!

De jury vond deze inzending extra verrassend gezien de vele ingezonden ‘woontuinen’. “De inzending is een bijzonder project in de Tuin van het Jaar-verkiezing: vier buren hebben samen de ontwerper/hovenier ingehuurd om lijn te brengen in hun aangrenzende voortuinen. Een deel van de bestrating en beplanting uit achtertuinen is hergebruikt. Dit project zorgt voor meer groenbeleving in het nieuwbouwstraatje en verdient navolging in het land!”

Met gezonde spanning afwachten op het voorjaar…  dan wordt bekend wie van de genomineerden de Vak- en Publieksprijs winnen.


Media

Noordwijks Nieuwsblad (25-10-2017)


Persbericht

Persbericht van Branchevereniging VHG (20 oktober 2017):

Maar liefst zeven tuinen zijn genomineerd voor de titel Tuin van het Jaar 2018. De vakjury kiest uit deze zeven Dé Tuin van het Jaar 2018. Daarnaast is er de publieksprijs van deze wedstrijd, waarbij iedereen via Facebook kan stemmen op de mooiste tuin.

Genomineerden
Na het tuinbezoek van eind augustus heeft de jury zeven inzendingen genomineerd. Deze inzendingen laten allemaal zien hoe professioneel ontworpen, aangelegde en onderhouden tuinen sterk kunnen verschillen: afhankelijk van de kwaliteit en stijl van de hovenier, de wens van de klant en de variatie aan hedendaagse tuintrends.

De genomineerde tuinen zijn:

Uitdagende taak
De vakjury heeft deze tuinen beoordeeld op de volgende vooraf vastgestelde aspecten: ontwerp, vakmanschap, de toegepaste beplanting, de verhouding groen en niet-levende materialen en de uitwerking van de oorspronkelijke opdracht. Ook de inzet van creativiteit, innovatie, duurzaamheid en ondernemerschap in het gehele proces heeft de jury meegenomen in de afwegingen.

Publieksprijs
De publiekwedstrijd op Facebook zorgt dankzij de foto’s en de filmimpressies van de genomineerde tuinen voor veel extra publiciteit bij het grote publiek! De inzending met de meeste stemmen krijgt de Publieksprijs. Zo kan de genomineerde hovenier met een eigen campagne de olievlekwerking én kans op de publieksprijs vergroten. De start en looptijd van dit wedstrijdonderdeel wordt op een later tijdstip gecommuniceerd.
Foto’s van de genomineerde tuinen zijn ook te zien op www.vhg.org.

Publiciteit
Deze vakwedstrijd gaat over inspirerend allround vakmanschap van hoveniers, al dan niet aangevuld met hun samenwerkingspartners. Het gaat om mooie, verrassende tuinen met een eigen sfeer en een hoge PR-waarde. Het niveau van de genomineerde inzendingen is al jaren hoog. De media-aandacht voor deze wedstrijd blijft daardoor onverminderd groot in vak- en publieksbladen en op social media.

Over Branchevereniging VHG
Branchevereniging VHG behartigt de belangen van de ondernemers in het groen. Bij VHG zijn in totaal 1.100 bedrijven aangesloten. Zij zijn actief in de aanleg, renovatie en het onderhoud van particuliere en bedrijfstuinen, openbaar groen, dak- en gevelbegroening, Interieurbeplanting en als boomspecialist.
VHG wil namens de branche de gesprekspartner zijn die maatschappelijke en economische meerwaarde van groen onder de aandacht brengt bij politiek, institutionele partijen en burgers. De branche streeft maatschappelijk verantwoord ondernemen na en levert met haar diensten een bijdrage aan de kwaliteit van de leefomgeving en de gezondheid van mensen. VHG legt vanuit dat oogpunt ‘de groene verbindingen’ naar mens en maatschappij. Meer informatie op www.vhg.org.


Deel:
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail