Voorhout

Uitvoering: 2016 pdf
Opdrachtgever: Particulier

Dit project laat zien dat men ondanks een beperkte oppervlakte gebruiksgemak en groene beleving kan combineren. In de oude situatie was er onvoldoende ruimte om in de avondzon te kunnen zitten. Door het hoogteverschil in de tuin naar de straatzijde op te schuiven is een bruikbare ruimte ontstaan. Als erfscheiding is een schanskorf aangebracht van Ardenner grijs breuksteen en azuurblauwe glasbrokken. De verhoogde plantenbakken zijn opgebouwd uit Granuwall betonblokken waarvan de kleur is afgestemd op de aangrenzende Schellevis tegels. Diverse vaste planten en heesters zorgen voor een jaarrond gekleurde tuinbeleving. Opvallend is de met in-lite verlichte voortuin zeker; naast de traptreden worden ook de schanskorf en verhoogde plantenbak ’s nachts aangelicht.


Deel:
facebooktwittergoogle_pluslinkedinfacebooktwittergoogle_pluslinkedin